Meldpunt Wespennest het landelijk platform voor wespenbestrijding

Landelijk contactformulier voor wespenbestrijding

Wespennest! Plaats hier je melding..

 

Stootvoegroosters voorkomen wespen in uw spouwmuur

Stootvoegroosters

 

Stootvoegroosters helpen tegen wespen.

Open Stootvoegen

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat een open stootvoeg is? Een stootvoeg is het de verticale voeg in de muur tussen twee stenen in. En een open stootvoeg de naam zegt het al, die is open gelaten. Dit wordt gedaan voor de ventilatie van de spouwmuur.

Hiernaast op de foto, ziet u hommels via een open stootvoeg naar binnen kruipen.

Het ventileren wordt gedaan om de spouwmuur droog te houden, zodat het vocht uw binnenmuur niet binnendringt en zo de woning niet kan voorziet van ongewenst vocht. Helaas kom er zo ook ongewenste gasten in uw spouwmuur!

Stootvoegroosters helpen niet voor ventilatie, maar voorkomen enkel dat er ongedierte zoals muizen, hommels en wespen in uw spouwmuur kruipen.

Lees hier een tip voor drogere gevels en muren.

Producten tegen wespen.

Stootvoegroosters zijn rvs roosters die je in de openstootvoegen in de gevel van je woning kunt plaatsen. Stootvoegroosters voorkomen het binnendringen van wespen en ongedierte.

Voorkomen is beter dan genezen, wespen komen niet alleen binnen via een openstaand raam, maar ook via het dakbeschot en via de spouwmuur. En voor het binnendringen van wespen via de spouwmuur zijn er zus stootvoegroosters als oplossing.

Via deze website kunt u geen producten kopen, wij willen u alleen maar wijzen op het bestaan van producten die u kunnen helpen tegen ongedierte en wespen overlast.

Voorkom ongedierte zoals wespen en muizen in uw spouwmuur met het bijenbekje!

Voorkom ongedierte zoals wespen en muizen in uw spouwmuur met het bijenbekje!Het bijenbekje dat wij op Internet tegen gekomen zijn, voorkomt ongedierte zoals wespen in uw spouw en daarmee een hoop ellende!

 

Ongedierte zoals wespen en muizen maken graag gebruik van openingen in muren, en stootvoegen zijn zulke openingen.

De meeste gebouwen in Nederland zijn voorzien van open stootvoegen voor de ventilatie van de spouwmuur. U kunt deze stootvoegen dan ook niet zomaar dicht maken.

Anders zou u last van natte en koude muren kunnen krijgen met schimmel als gevolg. Nee daarvoor zijn er dus stootvoegroosters.

Het bijenbekje is zo´n stootvoegrooster dat je zonder moeite achteraf kan plaatsen.

Uw spouwmuur blijft dan geventileerd en u blijft vrij van ongedierte zoals wespen en muizen.

Uitgebreide uitleg betreffende het bijenbekje

Uitgebreide uitleg betreft het bijenbekje

Deze stootvoegroosters (het Bijenbekje) blinkt het uit door eenvoud. In één roestvrijstalen onderdeel zijn verschillende functies gecombineerd waardoor het Bijenbekje beter, makkelijker en mooier is dan kunststof stootvoegroosters. Het plaatsen kan zonder gereedschap. De breedte kan variëren van 7 tot 14 mm en zelfs een scheve voeg is geen probleem.

Eénmaal geplaatst zorgen weerhaken voor borging. Door de slimme vorm heeft u geen last van cementresten. Omdat een bijenbekje altijd plaatsbaar is, kunnen metsekaars gewoon doorwerken. Tijdwinst!

Eenvoudige plaatsing, perfecte aansluiting

Het Bijenbekje kan tijdens het metselen worden geplaatst. Maar achteraf is eenvoudiger. Het mooiste resultaat wordt verkregen als de bijenbekjes voor het voegen worden geplaatst.

De voeger heeft dan geen last van de open stootvoeg en kan het rooster naadloos opsluiten. De Bijenbekjes zijn daartoe voorzien van voegvlakjes.

Maar even eenvoudig kan het rooster na het voegen geplaatst worden. De voegvlakjes zorgen dan voor de aansluiting en voorkomen het ontstaan van een ongewenste opening. Het Bijenbekje is dus ook plaatsbaar in bestaande woningen en gebouwen!

Zonder gereedschap

Voor het plaatsen is geen apart gereedschap nodig: met de hand kan het rooster in de voeg worden gedrukt. Eenmaal in de voeg past het rooster zich vanzelf aan een voegbreedte tussen de 7-12 mm. Scheve voegen met handvormstenen? Ook geen enkel probleem! Vier borglippen zorgen ervoor dat het rooster niet door kinderen en / of ongedierte verwijderd kan worden en vier stootlippen zorgen voor de juiste plaatsingsdiepte.

Besparing op bouwkosten

Door de mogelijkheid van plaatsing achteraf kan de metselaar efficient werken en hoeft zich geen zorgen te maken over de beschikbaarheid van roosters op de bouwplaats. Zo vermijdt u extra kosten omdat de metselaar niet verder kan of er later met extra inspanning alsnog roosters moeten worden geplaatst. Daarbij zijn Bijenbekjes eenvoudiger te plaatsen dan de kunststof alternatieven. En omdat Bijenbekjes nauwelijks duurder zijn vallen de netto kosten in de praktijk lager uit.

Officiele website bijenbekje: www.bijenbekje.nl

Wat doet het meldpunt wespennest?

Het meldpunt wespennest dient als service om u snel en eenvoudig in contact te brengen met een ongediertebestrijder. Wij hebben een landelijke dekking.