Meldpunt Wespennest het landelijk platform voor wespenbestrijding

Landelijk contactformulier voor wespenbestrijding

Wespennest! Plaats hier je melding..

 

Stootvoegroosters voorkomen wespen in uw spouwmuur

Stootvoegroosters

 

Gevels impregneren.

De meeste woningen en gebouwen zijn voorzien van open stootvoegen. Open Stootvoegen dienen er voor om uw spouwmuur (de ruimte tussen binnen en buitenmuur) te ventileren en zo droog te houden.

Het ventileren wordt gedaan zodat het vocht uw binnenmuur niet binnendringt en zo de woning niet kan voorziet van ongewenst vocht.

Vocht is de grootste vijand van uw gevel. Als vocht in de gevel trekt, kan dit zorgen voor schimmeloverlast, witte vlekken door zoutuitslag, vorstschade en algen- en mosvorming veroorzaken.

Tevens wat veelal niet wordt vermeld is dat een vochtigere woning uw meer stookkosten op levert. Vochtige lucht verwarmt nu eenmaal slechter dan drogere lucht.

De gevels en muren in ons Nederlands klimaat hebben veel te voorduren van het vele regen in ons land. En stenen zijn van nature zeer poreus, en nemen heel veel water op.

Doet u zelf maar eens een test. Vul een emmer van 10 liter of meer met water. En gooi dat op een normale droge dag maar eens tegen uw stenen gevel aan. U zult verbaast zijn dat er ontzettend weing water op de grond valt, bijna alles wordt opgezogen door de stenen.

U kunt dit eenvoudig en relatief goedkoop voorkomen door uw geveles en muren te impregneren.

Voordelen van gevel impregneren:

Met dank aan: Dak- & Gevelrenovatie Noord

Wat doet het meldpunt wespennest?

Het meldpunt wespennest dient als service om u snel en eenvoudig in contact te brengen met een ongediertebestrijder. Wij hebben een landelijke dekking.